Logo-Beauvoordse Walhoeve

SPELTCROQUE MET ZEEBLANCHE :
Ingrediënten :
1 bio trostomaat
8 sneetjes speltbrood
4 tl pesto
8 sneetjes Zeeblanche
8 plakken Coppa (rauwe ham werkt ook perfekt)
 
1. Snijd de tomaat in schijfjes.
2. Smeer aan de binnenkant van de sneetjes brood pesto.
3. Beleg de boterhammen met Zeeblanche, een schijfje tomaat en de Coppa/ham.
4. Toast in het tostiapparaat tot de kaas mooi gesmolten is.
* recept by the SeaweedChef

Gratin Anne-Marie Selderie

Ingrediënten (4 personen) 

  • 12 grote aardappelen van bij de boer
  • 160 gram Anne-Marie Selderie, boerenkaas van De Beauvoordse Walhoeve, genoemd naar Anne-Marie de kaasmaakster
  • 200 gram hoeveboter – 8 sneetjes gerookte ham
  • Peper van de molen- zout - 1 tl folie(zachte nootmuskaat)

Bereiding 

  • De aardappelen schillen en wassen
  • In fijne gelijkmatige plakjes snijden.
  • Ovenschotel inoliën
  • De aardappel voor 1/3 verdelen over de schotel
  • Kruiden met folie, peper van de molen en zout
  • De kaas snijden op 3 mm en de laag bedekken
  • Opnieuw aardappelen, dan sneetjes ham, de kaas en eindigen met aardappelen
  • Verdeel stukken boter over de schotel.
  • Plaats in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 40 minuten.

* recept uit 'Het OvenKookboek'

Karnemelkwafels

Ingrediënten
° 400 g bloem
° 100 g maïzena
° 1 volle theelepel bakpoeder
° 2 afgestreken theelepels bicarbonaat
° 5 volle eetlepels kandijcassonade
° 3 grote eieren, gesplitst
° 1 liter hoevekarnemelk van De Beauvoordse Walhoeve
° 200 g Vlaamse hoeveboter van De Beauvoordse Walhoeve, gesmolten en lichtjes afgekoeld
° boter of plantaardige olie om ijzer in te vetten
° extra bruine suiker of poedersuiker en boter om bij de wafels te serveren

Recept
Zeef de bloem, maïzena, bakpoeder, bicarbonaat en suiker in een kom. Klop de eidooiers los in de karnemelk en roer er de boter door. Giet de karnemelk in drie keer bij de bloem en roer tot een glad geheel. Klop de eiwitten tot stevige pieken en spatel door het beslag. Bak de wafels onmiddellijk in een heet en lichtjes ingevet ijzer gedurende ongeveer vijf minuten.

Serveer onmiddellijk met extra boter en suiker.

* recept van Streekproducten 

Karnemelk met vijgen en vlierbloesem

 Ingrediënten
·         5 rijpe vijgen, in stukjes gesneden
·         3 eetlepels vlierbloesem siroop
·         mespunt cayennepeper
·         250 ml ijskoude karnemelk
Recept
Pureer alle ingrediënten in een blender.
Bewaar in de ijskast.
Serveer ijskoud met ijsblokjes.

Recept van Lekker van Bij Ons

Ongezoete wafeltjes met blauwe bessen (4 personen)

Met de lichtzure smaak van karnemelk en de zoete smaak van blauwe bessen krijg je heerlijke ongezoete wafeltjes vol smaak. Laat die suikerpot maar in de kast staan!

Ingrediënten
- 150 g bloem 
- 2 tl bakpoeder
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 200 ml karnemelk
- 100 g blauwe bessen
- snuifje zout

Recept
Doe de bloem met het bakpoeder en het zout in een kom.
Voeg het ei en het vanille-extract toe. Giet er beetje bij beetje de karnemelk bij en klop met een garde tot een egaal beslag. 
Schep er de blauwe bessen onder. Hou er een paar achter om af te werken.

Bak goudbruine wafels van het beslag in een heet en ingevet wafelijzer.

Serveer de wafels met de rest van de blauwe bessen.