Logo-Beauvoordse Walhoeve

Maak kennis met ons bedrijf

De Beauvoordse Walhoeve, een gemengd landbouwbedrijf en gespecialiseerd in melkvee en melkverwerking, is gelegen te Beauvoorde, in het hart van Veurne Ambacht, langs de Lo-vaart.

Aan de basis van wat het familiebedrijf Deeren nu is, ligt de inzet van papa José en mama Anne-Marie. Samen hebben ze jaren de boerderij gerund en de melkverwerking uit de grond gestampt.

B(r)oer Jan en zijn vrouw Jasmine verzorgen de melkveestapel en waken over de gezondheid van de dieren, onder meer door in eigen ruwvoeder te voorzien.

Lyn en haar team  produceert en verkoopt er hoevezuivel. Dat dit niet zomaar een hoevewinkel is wordt snel duidelijk als je de rijk gevulde toonbank ziet met een groot gamma aan verse producten. Wat in ’86 begon als liefhebberij is uitgegroeid tot een ware passie om telkens weer nieuwe zaken uit te proberen. Die liefde, die passie dat proef je ook in de producten. Ze worden met zorg bereid in een professioneel ingerichte ruimte, waar veel aandacht gaat naar het ambachtelijk productieproces. Maar kwaliteit is en blijft troef.

Na 30 jaar kaas te maken geeft Anne-Marie het productieproces door aan Lyn. Alle kazen worden bereid met verse melk. Met trots stelt ze haar specialiteiten aan u voor.

De eerste in de lange rij kazen is “’t Zandeke” Jong. Dit kleine platte bolletje kaas dankt zijn zachte smaak aan de jarenlange ervaring en is vooral geliefd bij kinderen omwille van zijn zachte smaak. Geleidelijk aan probeerde Anne-Marie een aantal andere specialiteiten uit.

Zo groeide “’t Zandmanneke” uit tot een wit schimmelkaasje met een fluweelzachte smaak, zo’n beetje tussen brie en camenbert. Hij smelt als het ware weg op de tong.

Een ander wit schimmelkaasje is de “Blanche”, zeer smeuïg en zacht romig, door iedereen geliefd wegens zijn zachte smaak. “De Bryarde” daarentegen is een pittige kaas met karakter, gerijpt in bier, heerlijk voor iemand die wat meer wil. Ook de paterskaas, “De Wulveringemse” genoemd, is een zalig tussendoortje en smaakt uitstekend bij een glas bier.

Daarnaast heb je natuurlijk de boerenkaas type Gouda: grote bollen jonge kaas, jong belegen, belegen, oud of overjaars. Ook de verschillende kruidenvariëteiten mogen niet vergeten worden: boerenkaas met nootjes, paprika, tomaat, tuinkruiden of mosterdzaadjes … keuze genoeg om een knabbeltje of hapje te voorzien bij het aperitief of als tussendoortje!

Maar we zijn nog niet ten einde want ook de volgende kazen vind je in de toonbank terug: de Kromme gracht, Koppige vent, ’t Lekkerbekje, de Veurnse stincker, enz.

En dan is er nog niets gezegd over de heerlijke desserten: artisanale ijsbereidingen en andere desserten. Echt, wie eens de chocomousse proefde is verkocht. ‘Lek me lipje’ en zwijgend genieten, dat is de boodschap!!